Переваги розробки ландшафтного проєкту взимку

Розробляю ландшафтний дизайн вдома

Незалежно від погоди січень знаменує собою початок ще одного садового року. Для тих, хто сумує за роботами в саду, є хороші новини: рослини можуть спати взимку, але люди цього робити не зобов’язані.

Зима – ідеальний час, щоб переглянути дизайн, що існує та створити нові палітри рослин. Деякі ландшафтні проєкти насправді краще підходять для розробки в неробочі місяці, і є певні переваги в ранньому проєктуванні ландшафтного дизайну взимку. 

Зимою оголюється основа саду і це дозволяє легко побачити, що виходить з рівноваги й де можна додати структурну чи візуальну текстуру у вигляді рослин чи “жорстких” елементів дизайну.

Замальовка майбутного саду
Набросок майбутнього ландшафту

Я люблю займатися дизайном взимку, тому що рослини та дерева втрачають листя і відкривають види. Так можна оцінити, які лінії огляду залишити вільними, які перепланувати, а від яких відмовитись.

Наймання ландшафтного дизайнера взимку означає, що в нього менше завдань із супроводу проєктів і взимку кожен клієнт отримує більше уваги до планування.

Взимку менше поспіху при замовленні товарів із тривалим терміном постачання або спеціальні товари. Замовлення матеріалів заздалегідь дозволяє виконати проєкти вчасно та без затримок.

Холодні зимові дні – ідеальний час, щоб увійти в курс всіх останніх тенденцій у садовому дизайні та надихнутися на щось нове – створити оригінальні садові простори, оформити клумбу або контейнер із рослинами з темним листям, максимізувати простір або підсилити колір за допомогою двоколірних рослин.

У процесі проєктування зимою легше передбачити захист вашого ландшафту від зимових ушкоджень. Якщо ви знаходитесь у районі, де випадає багато снігу, – продумати місце, куди його складати, врахувати, в якому напрямку дмуть холодні зимові вітри, і спланувати, де розташувати вічнозелений живопліт або паркан, щоб забезпечити захист від вітру.

Як ландшафтний дизайнер, я допоможу вам використати зиму і спроєктую детальний план, щоб забезпечити привабливість вашого ландшафту протягом усього року. Телефонуйте, або пишіть у мессенджери.

Проєкт ландшафтного дизайну

Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *