Святкова ялинка з обрізаних гілочок

Ялинка смарагдова своїми руками

Все більше людей останніми роками відмовляються від ідеї живої ялинки, щоб прикрасити будинок на Новий рік. Деякі люди купують ялинку з пластику або мішури, тоді як інші купують живі дерева в контейнері, які вони висаджують пізніше в садок. Але є ще один спосіб мати «справжнє» вічнозелене свято, не зрубуючи ялинку. Ялинку можна зробити своїми руками… з обрізаних гілок!

Майже кожен зможе знайти сировину для обрізки дерева. Підійдуть майже будь-які вічнозелені рослини: падуб, ялівець, туї, а також більш знайомі – ялина, сосна, ялиця. Жителі приватного сектору можуть просто підрізати дерева на задньому дворі або провести планове зимове підрізування вічнозелених.

Каркас ялинка своїми руками
Лариса Шумейко каркас для ялинки з гілочок

Для початку потрібно зібрати 1) запас вічнозелених гілок від 30 см до півтора метра завдовжки, 2) великий водонепроникний «горщик», такий як пластиковий кошик для сміття або відро, глазурований керамічний горщик або великий глиняний горщик, 3) дріт для кріплення гілок та 4) достатньо піску або дрібний гравій, щоб заповнити місткість на три чверті.

Існує безліч способів зібрати гілки у гарне дерево. Однак найпростіше спочатку створити готовий каркас або центрувати найвищу гілку в порожньому контейнері, а потім прикріпити до неї менші гілки – 

одну за іншою, так щоб обрізаний кінець кожної гілки доходив до дна контейнера (де він зможе вбирати вологу і залишатися свіжим).

Найкраще почати з гілок, які складатимуть верхні гілки вашого дерева. Почніть кріпити їх до «ствола» в точці, досить високої, щоб їх кінчики красиво виступали навколо центральної гілки через рівні проміжки. Потім просто рухайтеся вниз, прикріплюючи кожен наступний виток гілок до точки трохи нижче на стовбурі, ніж попередні, вищі гілки, і дозволяючи їх кінцям висуватися далі, щоб надати ялинці конусності.

Каркас для ялинки

Потім насипте пісок або дрібний гравій у контейнер навколо основи дерева, щоб забезпечити баласт та закріпити гілки. Налийте достатньо води, щоб повністю просочити пісок або гравій. Коли здається, що пісок на поверхні висихає, слід додати ще води.

Так ви зробите своїми руками практичну та недорогу альтернативу живій новорічній ялинці не зрубуючи жодного дерева.

P.S. Працюючи з хвойними, бережіть пальчики – вдягайте рукавички! 😉

Ялинка з гілочок

Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *