Як зробити двір яскравішим взимку

Зимовий кущ з ягодами

Приголомшливий краєвид можливий, навіть коли холодно та сніжно. Ось як максимально використати особливу красу зимового сезону.

Якщо подивитися правді в очі, то більшість зимових пейзажів виглядають трохи голо та сумно після великої кількості квітів і текстур в інші пори року. Більшість рослин впадають у сплячку, коли погода стає холодною, залишаючи палітру білого, коричневого та сірого кольорів. Однак, у вас все ще може бути гарний краєвид, який виділяється на суворому фоні похмурого сезону.

Незвичайні дерева для ландшафтного дизайну
Чудовий малюнок на корі дерева

1. Листяні дерева скидають листя взимку, залишаючи в центрі уваги свої гілки та стовбури. Варто додати в ландшафт кілька рослин з яскравим кольоровим стеблом або з ажурною корою, яка лущиться. Наприклад, береза Доренбос, Черемха Маака, Клен змієкорий, Береза паперова, Верба цільнолиста, Клен сірий, Вишня пильчаста (тібетська), Суничне дерево, Дерен білий Сібіріка, Керрія.

2. У багатьох дерев та чагарників є ягоди, які привабливо виглядають восени та взимку. Яблука зберігають свої маленькі плоди й чудово доповнюють зимовий пейзаж, падуб з ягодами також гарний.

3. Вічнозелені рослини – робочі конячки у зимовому пейзажі з багатьох причин. По-перше, це колір: вічнозелені рослини не просто зелені; вони доступні в жовтому кольорі – помилковий кипарис Gold Thread, у синьому – карликова блакитна ялинка та у всіх проміжних кольорах. Вічнозелені рослини дуже важливі для зимового пейзажу, але й цілий рік вони є хорошим фокусом у будь-якому саду.

Яскравий ландшафтний дизайн навіть взимку
Яскрово зелені гілки куща

4. Зима – гарний час, щоб критично оцінити свій пейзаж, з’ясувавши, де в ньому відсутні фокуси. Рішенням для покращення вашого зимового саду може бути зовсім не рослина. Зима — найкращий час для створення хардскейпу: парканчик, садова лава, альтанка, навіть садова скульптура – стануть у пригоді.

5.  Вибирайте всесезонні багаторічники. Деякі багаторічники мають вічнозелене листя, що робить їх ідеальними для зимового озеленення. Приклади включають деякі декоративні трави й діантуси з їх привабливим низькорослим синьо-зеленим листям. Багато багаторічників, такі як очиток високий і седум чорноокий, мають привабливі насіннєві голівки, які додадуть інтересу зимовому пейзажу, якщо ви залишите їх стояти до весни

Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *